Dekstrīns

Numurs:E-1400

Apraksts:Polisaharīds, modificēta ciete, kas iegūta, termiski apstrādājot kukurūzas vai kartupeļu cietes. Atkarībā no katalizatora dekstrīna ir sadalīts: Skābes dekstrīns - iegūstams, izmantojot skābi, kā katalizatoru; Alkaline dekstrīnu - ražots, izmantojot sārmu katalizatoru; Saline dekstrīnu - viela, ko iegūst ar sāļu stiprām skābēm un vāju bāzi; Alum dekstrīns - sauc sāli, kura sagatavošana tiek veikta, izmantojot alumīnija kālija alaunu. Atkarībā no krāsas izšķir: Baltais dekstrīns, ir balts pulveris, ko ražo nodalot mitrumu no cietes; Dzeltenais dekstrīns, citādi zināma kā "sadedzināts" - atspoguļo dzeltenīgi brūns pulveris. Krāsu iegūst, karsējot sausu cieti.

Citi nosaukumi:Dextrin (Dextrins, roasted starch white and yellow) (stabiliser), Dextrin (Dextrins, roasted starch white and yellow), Dextrin, roasted starch white and yellow, roasted starch white, roasted starch yellow


Statuss valstīs

ValstsStatussPiezīme
Latvija
Uzdevu jautājumu PVD, jo neredzu vielu LV atļauto vielu sarakstā
Polija
Lielbritānija
ASV
Francija
Bulgārija