Numurs:E-251
Apraksts:Konservants, Funkcijas: dažādas. Tiek izmantoti kā līdzeklis pret botulisma baktērijām šķiņķos, karbonādēs, bekonos un citos gaļas produktos, kā arī zivju izstrādājumos, pusfabrikātos, konservos, picās un desās. Cilvēka asinīs izraisa skābekļa piegādes traucējumus. Īpaši bīstami zīdaiņiem. Pie temperatūras virs 130°С reakcijā ar olbaltumvielām var radīt kancorigēnas vielas. Neskatoties uz to šīs vielas ir atļauts izmantot „bioproduktos”. Produktus ar šīm piedevām nedrīkst cept, grilēt vai sautēt krāsnī (jo tā rezultātā var izveidoties kancerogēnās vielas). Daži produkti ar šīm piedevām ir paredzēti lietošanai tikai pēc pagatavošanas pie augstām temperatūrām. Iespējamā iedarbība: Astma, nieru iekaisums, reibonis, galvassāpes, vemšana, nelabuma sajūta, var ietekmēt vairogdziedzeri, uzvedības problēmas, nieru iekaisums, reibonis
Valsts | Statuss | Piezīme |
---|---|---|
Latvija | Atrodas LV atļauto vielu sarakstā, bet lasi aprakstu un spried pats | |
Polija | – | |
Lielbritānija | – | |
ASV | – | |
Francija | – | |
Bulgārija | – |